Sajtos avokádókrém
Avagy 2017 egyik legtrendibb alapanyagának és a klasszikus cseh konyhának találkozása a konyhapultomon. Ketogén diéta kompatibilisság: pipa. Gyors elkészíthetőség: pipa. Bármennyit meg tudnál belőle enni: pipa.
Pont tökéletes felhasználási módja a túlérettség határán billegő avokádóknak. Hozzávalók 4 adagra:
2 érett avokádó
50 g semleges ízű, zsírosabb krémsajt
50 g hermelin, avagy olajban pácolt camembert
só, bors
Az elkészítés módja: Jöjj rá, hogy maradt még két falat hermelin a prágai utazásról. Kapard egy tálba az avokádók belsejét, a hermelint és a krémsajtot, ízesítsd egy kis sóval-borssal. Kóstold meg, csak a biztonság kedvéért. Edd meg a felét még a konyhapultnál állva, magában.
A krémsajt itt igazából csak egy jószívű mediátor, aki békésen közvetít a két karakteres ízű fő komponens között, hogy ne legyen túl erős a krém íze. Természetesen a hermelin helyett bármilyen zsírosabb sajt jöhet lereszelve vagy botmixerrel összeörve. Sőt a nagyon lelkesek saját maguk is készíthetnek hermelint! Simán jó fogyasztani uborkakarikákon, ha csak egy lazább szénhidrátszegény diétát követsz, akkor tortilla szeletekkel, vagy… éppenséggel magában. Csodás vendégváró, de még reggeli kómázás közben is kész van nettó 6 perc alatt, been there, done that.
Myfitnesspallal kimatekozva egy adag a következő jóságos számokkal bír:
Kalória: 172
Zsír: 14,9 g
Szénhidrát: 6,4 g
Protein: 4,8 g