Tonhalsaláta “Asszem meg fog jönni” módra

Amikor a maradék méltóságodat megőrizve nem magában, a konyhapultnál állva villával kilapátolva tömöd magadba a tonhalat, hanem tonhalsaláta lesz belőle, de csak azért, hogy még háromféle sajttal egyszerre ehesd.

A recept lényege igazából nem is a hozzávalókban rejlik, nem az határozza meg a mivoltát, hanem az elkészítés technikája.

Ami legpontosabban talán úgy írható körül, hogy az ember bőszülten feltépi a tonhalas konzervet, összekeveri két marék madársalátával, aztán felturbózza mindennel, amit a hűtőben talál, és megfelelőképpen zsíros, egyszersmind szénhidrátszegény, hogy elverje a nyűgöt. Jelen esetben a minden az egy fél paradicsomot, két evőkanál gránátalmamagot, egy harmad csokor petrezselymet, egy evőkanál kapribogyót, némi extra szűz olívaolajat és háromféle sajtot jelentett (kétféle cheddar és egy mozzarella), összesen 6-8 deka mennyiségben, de hát ki számolja azt olyankor.

Amúgy tök érdekes, hogy a szénhidrátszegény kajálás kezdete óta PMS alatt sem kívánom az édeset, ami némiképp változásnak mondható a korábbi zokogva csokoládéfaláshoz képest. Ellenben az alábbi salátából BÁRMENNYIT meg tudtam volna enni, még jó, hogy bezárt a szemközti bolt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Follow by Email
Facebook605
Instagram2k