Kecskesajtos-céklás lencsesaláta

Lencse másképp, nem csak szilveszterre, ha unod a lencsefőzeléket. Finom saláta, közel-keleties beütéssel!

Utóbbi 2 évben csak szilveszterkor ettem lencsét, na de akkor aztán! Én imádom főzeléknek is, de most akartam valami csavart vinni a dologba, így született ez a lencsesaláta recept. Már csak azon kell izgulnom, hogy hányan jönnek el a szilveszteri házibuliba, és elég lesz-e a lencse 😀 (Aggodalmaim realitásfokát tükrözi, hogy eddig minden évben megmaradt egy olyan 8 adag…)

Ha pedig szilveszter estéjén nem csak a lencseevés szokását tartod, hanem az újévi fogadalmakét is, és elhatároztad, hogy megreguláznád a kajázási szokásaidat, akkor várlak téged is szeretettel a január 9-ei mini workshopon a szénhidrátszegény táplálkozásról, a Kaptafában! A workshop Facebook-eseményét itt találod.

Hozzávalók 2 főre:

  • 15 dkg lencse
  • 1 nagy fej cékla
  • 6 dkg kecskesajt
  • kb 2 marék vegyes sali
  • 2 ek tahini
  • 1 ek extra szűz olívaolaj
  • fél citrom leve
  • a tetejére pár szál koriander

A lencsét beáztattam pár órára. A céklát megmostam, olivaolajjal meglocsolva héjastul alufóliába burkoltam, és 200 fokra előmelegített sütőben egy órát sütöttem, majd hagytam kihűlni. (Ha már úgyis bekapcsolod a sütőt, akkor érdemes több céklát sütni, napokig eláll, és sok mindenhez felhasználhatod.) A lencsét megfőztem sós vízben, majd összekevertem a felkockázott céklával, a kecskesajttal és a vegyes salival. Ráfacsartam a cél citrom levét, és összeforgattam a tahinivel, olívaolajjal és némi sóval-borssal, majd meghintettem pár levél korianderrel.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.