Mitholegyek: “lowcarb hamburger” teszt a Zingben

Avagy a szép gesztus egy dolog, de az ördög a részletekben rejlik.

Előljáróban: a hamburgereket, és azon belül is a Zinget nagyon szeretem, úgyhogy néhanapján hiányoznak is a diéta alatt. Az elmúlt másfél évben kétszer vagy háromszor ettem is hambit (hupszika!), de volt már úgy is, hogy buci nélkül ettem, magában vagy coleslaw salátával. Volt olyan is, hogy egy street food trucknál ledealeltem a pulled porkos srácokkal, hogy nem kérek ciabattát, helyette egy kicsit bőkezűbben adjanak a husiból/salátából. (A végén annyit kaptam, hogy a harmadát nem bírtam megenni, ami az én esetemben nagy szó.)

Múltkor kitaláltuk, hogy a szombati munkanapot dobjuk fel egy közös ebédeléssel, a csapat pedig egyöntetűen a Zing Burgerre szavazott. Jó előre megnéztem a honlapon, hogy van-e bármi, amit nyugodt szívvel ehetek. Túl nagy szénhidrátszegény választék nem volt (hambik, sült krumplik és panírozott mindenek, szevasztok), ami alapvetően nem is baj, nem én vagyok a célcsoport. De a hambiknál fel volt tüntetve, hogy kérheted “lowcarb opcióban” is. Na, ez kell nekem! Úgyhogy nyugodt szívvel csatlakoztam én is a csipetcsapathoz. Aztán amikor a flegma pultos felvette a rendelésemet, tudtomra adta, hogy a “lowcarb opció” az egyszerűen azt jelenti, hogy nincs buci. De ugyanannyiba kerül. A Zingbe vetett töretlen bizalmamat tükrözi, hogy nem kezdtem el faggatni, hogy akkor mit tud a lowcarb menü, ha megspórolják a saját állításuk szerint minőségi bucit, úgy voltam vele, hogy srácok, lepjetek meg, itt a pénzem.

Na, hát ezt kaptam:

Igen, jól látjátok, ez a hamburger kontentje, csak buci nélkül, rábaszva a karton tányérkára, meglocsolva majonézzel és chili szósszal, oszt csá. Igen, és én voltam a balfasz, hogy ezért előre kifizettem 1500 forintot.

Amivel azt kommunikálják, hogy 1. igazából a buci nem ér sok pénzt, ha nélküle is ugyanannyiba kerül a hamburger, vagy 2. aki CH-szegény diétát folytat az vessen magára, és hogy 3. a “lowcarb” jelzővel sok pénzt le lehet gombolni az emberekről. Hát, egyik se túl fényes opció… Egyik barátnőm, aki a terhessége alatt a 160 grammos diétát kell hogy folytassa, ugyanilyen zinges tapasztalatokról számolt be. Értem én, minekmentemoda, ha egyszer a fő profil a hamburger és a sült krumpli, de szerintem ha egyszer már megtették a gesztust, hogy gondolnak a lowcarb diétát folytatókra, akkor ezt tehetnék egy kicsit átgondoltabban.

Tanulság: még ha amúgy szimpatikus is a hely, ha nem tisztázza konkrétan, hogy mi a lowcarb lehetőség a kínálatában, akkor faggasd ki alaposan, különben fizethetsz ugyanannyit a kevesebbért. (Vagy többet: erre is van példa.)

Hogy milyen megoldásokkal tehették volna jobbá a lowcarb opciót, hogy a kedves diétázó/lisztet kerülő vásárló se érezze átverve magát?

  • Kerüljön egy kicsit kevesebbe. Mondjuk azt mondja, hogy buci nélkül legyen az 1500 forintos hamburger 1200 forint.
  • Maradjon 1500 forint, de kerüljön mellé egy kis adag coleslaw vagy más saláta, vagy bármilyen extra kontent.
  • Kerüljön egy kicsit többe, de kérhesd szénhidrátcsökkentett buciban a hamburgert. (Én nem vagyok a szénhidrátcsökkentett pékáruk nagy rajongója, de csomó embernek ez opció lehet.)
  • Egyszerűen ne legyen lowcarb opció, ha szerintük ez macera, és amúgy se ez a fő profil 😀

Nincs mit!

Értékelés:

Keto/lowcarb lehetőségek: 2/10 Ha nem sajnálsz 1500 forintot egy húspogácsáért, némi savanyított uborkáért és majonézért, akkor tulajdonképpen finom kaját kapsz. A buci nélküli hambikon kívül nincs más lowcarb kajalehetőség.

Ár/érték: 1/10 Hát, ennél vannak olcsóbb megoldások a belvárosban, még SOS esetekre is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Follow by Email
Facebook623
Instagram2k