Hideg fahéjas meggyleves

Kánikula is van, friss meggy is van, minden adott egy finom szénhidrátszegény nyári leveshez!

Ezek a meggyek egy nappal a leves elkészülte előtt még Ádám anyukájának a meggyfáján himbálóztak. Kaptunk egy nagy kosárnyit, úgyhogy gyorsan fel is dolgoztam, nehogy ránk romoljon.

A meggy szénhidráttartalma 10.8 g/100 g, szóval szigorú keto diétában csak pár szemet érdemes fogyasztani, hogy ki ne ess a ketózisból. De a lowcarb diétába, amire újabban én is átálltam, még bőven belefér egy meggyleves, ha nem cukorral édesíted.

Hozzávalók:

  • 1 kg meggy
  • 3-4 ek eritrit
  • 1 kk fahéj
  • 2 dl zsíros tejszín (ennek ugyanis kisebb a CH-tartalma, mint a sima tejé)
  • pár levél menta

A meggyeket kimagoztam, és turmixgépben leturmixoltam. Majd egy lábasban felmelegítettem, hozzáadtam ízlés szerinti mennyiségben az eritritet (érdemes közben kóstolni, hogy neked mennyire savanyúan jön be), fahéjat, még forraltam rajta egyet a tejszínnel, végül jól behűtöttem. Tálaláskor meghintettem pár mentalevéllel. Ha hígabbra szereted, akkor érdemes egy kis vizet is adni hozzá, nekünk elég volt a meggy saját leve és a tejszín, mondjuk így majdhogynem meg is áll benne a kanál 😀 Az egész készen volt magozással együtt 50 perc alatt (mondjuk én 30 percet kalkuláltam, úgyhogy kissé el is késtem emiatt reggel a melóból, de ez már egy másik kérdés…)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.