Hideg kapros cukkinifőzelék

Az új kedvenc köretünkkel jelentkezünk. Könnyed, hűsítő ízek kánikulára!

Ha a kapros tökfőzeléket szereted, ezt is imádni fogod. A kapor utálóinak megnyugtatásul: persze a kapor elhagyásával is ugyanúgy működik. Egy vidéki kisvendéglőben kóstoltuk, pár órás gombászás után kimelegedve, és annyira rákattantam, hogy másnap én is legyártottam otthon. Félóra alatt megvan, és ha behűtöd, pár órával később vagy másnap isteni finom, hideg köretet kapsz, ami ráadásul teljesen szénhidrátszegény is.

Hozzávalók 3 főre:

  • 2 cukkini
  • 1 ek útifű maghéj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor kapor
  • 3 ek tejföl
  • 1 ek vaj
  • citrombors, só

Uborkagyalun lereszeltem a cukkiniket. A vajon közepes tűzön egy kicsit megpirítottam az apróra vágott fokhagymát, hozzáadtam a cukkinit, és megpároltam az apróra vágott kaporral, sóval és citromborssal. Amikor kicsit már elfőtte a levét, belekevertem 2 ek tejfölt, még egyszer megrottyantottam, végül belekevertem az útifű maghéjat, hogy sűrítse, és elzártam alatta a tüzet. Pár órára hűtőbe tettem, majd hidegen még egy ek tejfölt kevertem hozzá. Sült hús mellé ettük köretnek, de ha egy könnyed vacsira vágysz, magában is szuper! A képen pedig az egyik kedvenc tálkámban látható, amit egy mosogatásnál sikeresen megcsorbítottam ugyan, de annyira szeretem, hogy addig fogom használni, amíg csak lehet 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.