Maradékmentő húskrém

Mert maradék sült husikból készül a legfinomabb szendvicskrém.

Most megint jobban rákapcsoltam a szénhidrátszegény étkezésre, mert

  1. a karantén alatt több CH-gazdag kaját ettem, ellenben sokkal kevesebbet mozogtam, ezért felpattant rám pár kiló
  2. szűk 3 hónap múlva esküvőőőő! Nem lettem menyasszörny, nyugi (legalábbis remélem), de azért a covid előtti súlyomat szeretném visszanyerni.

Szóval moderált CH-fogyasztás, több mozgás – ezek a hívószavak olvashatók most a zászlómon, amire tekintetemet lelkesen emelem. Úgyhogy leegyszerűsítve a menüket, nagyon sok sült húst eszem, legfőképp sült zöldséggel vagy főzelékkel, mellette némi tejterméket meg néha CH-szegény pékárut. Az egyik husiból pedig megmaradt egy adagnyi, kb 100 g, és addig udvariaskodtunk Ádámmal, hogy kié legyen, hogy inkább elkészítettem húskrémnek.

Hozzávalók:

  • 100 g sült hús (nálunk most karaj volt, de bármilyen maradék sült husi megteszi)
  • 1 keményre főtt tojás
  • 1 ek majonéz
  • 1 ek szénhidrátszegény ketchup
  • fél fej lilahagyma
  • 1 tk mustár
  • a sült hús zsírja (opcionális)
  • só, bors

A hozzávalókat az aprítóban krémesre daráltam, és hűtőben egy kicsit még hagytam összeérni. Mi vajon pirított CH-szegény bucival ettük, de melegszenyának is ér, a tetejére egy kis reszelt sajtot olvasztva.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Follow by Email
Facebook623
Instagram2k