Maradékfelhasználás kreatívan: sonkakrém

Megmaradt a húsvéti füstölt sonkából? Ezzel az egyszerű recepttel feldobhatod!

Nem mintha a húsvéti főtt-füstölt sonkára hamar rá lehetne unni, de mi már a harmadik sonkát főztük le, és abból maradt egy fél adag. Amúgy mutatom a húsvéti menüt, a Fehérvári útról származó füstölt-főtt sonka savanyított retekkel, zöldhagymával és tormával:

Ennek a maradékából (kemény 8 dekányi maradt!) improvizáltam ezt a sonkakrémet, ami nettó pár perc alatt megvolt – hogy aztán nettó pár perc alatt el is fogyjon, így nagy nehezen kibírtuk a grillezésig.

Hozzávalók:

  • 8 dkg maradék füstölt főtt sonka
  • 2 ek mascarpone
  • 1 ek majonéz
  • 1 ek szénhidrátszegény ketchup
  • 1 főtt tojás
  • só, bors

A hozzávalók aránya ízlés szerint variálható, ha még lágyabbra szeretnéd, akkor mascarpone helyett mehet bele tejföl is. A főtt sonkát aprítógéppel leadaráltam, felkockáztam a főtt tojást, és összekevertem őket a többi hozzávalóval. Keto diétában szénhidrátszegény fehérjekenyéren vagy retekkarikákon, amúgy meg kalácson vagy melegszendvicsnek is kiváló.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.