Fehérboros-rozmaringos májaskrém

Bekuckózós estékre, egy bögre gőzölgő tea vagy egy pohár bor mellé. Vigyázat, addiktív!

Van egy fura, gyerekkorból bennragadt rajongásom a májkrém minden formája iránt. Igen, még a klasszik konzervmájkrémre is rá tudok kívánkozni néhanapján 😀 De persze házilag elkészítve összehasonlíthatatlanul jobb, ráadásul a fűszerezését is úgy variálod, ahogy akarod. És nem is kerül sok időbe elkészíteni! Majd egy éve írtam már a baconös házi májkrémről, amit nem tudsz majd abbahagyni. Nos, ez a változat is hasonlóképp azonnali függést okoz! Természetesen szénhidrátszegény, főleg ha kenyér helyett zöldségkarikákra kened.

Hozzávalók:

  • fél kiló csirkemáj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl fehérbor
  • 1 ek mustár
  • 2 tk szárított rozmaring
  • 2-3 ek Philadelphia krémsajt
  • 2-3 ek 20%-os tejföl
  • 1 ek Worcester-szósz

A felaprított hagymát és fokhagymát üvegesre pároltam, majd a megtisztított májat is beleraktam, nagy lángon mindkét oldalát 2-2 percig világosra pirítottam. Eztán hozzáadtam a bort és a rozmaringot, és tovább pároltam kábé 10-15 percig (igazából villapróbáig: akkor jó, amikor a villa nyomán már nem jön ki véres nedv belőle). Majd mixerben a májat a saját szószával, a mustárral, a krémsajttal, a Worcester-szósszal és a tejföllel homogénre kevertem, a sót és a borsot is ekkor adtam hozzá. A krémsajt és a tejföl mennyisége tetszőleges, attól függően, hogy mennyire akarod lágy krémesre és karakteres máj-ízűre a krémet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.