Duplacukkinis, kecskesajtos szendvicskrém

A nyárelő íze egy szendvicskrémben! Könnyed ízű, mégis laktató túrókrém, szénhidrátszegény kenyérre vagy zöldségekhez mártogatósnak.

Cukkinis receptekből nincs hiány a blogomon, a sajttal töltött cukkinitócsnitól a cukkini alapú lisztmentes brownie receptjéig. Szóval kijelenthetjük, hogy cukkiniajongó vagyok, ehhez a listához most pedig becsatlakozik ez a legújabb recept is. És hogy mitől duplacukkinis? Kérem szépen, a cukkini kétféle állapotában van jelen: sütve és fermentáltan. Nem kell megijedni, ha nincs otthon fermentált cukkinid, tökéletesen megfelel hozzá koviubi vagy csemegeubi is. Mivel én kaporral tettem el a cukkinit, ezért nem adtam hozzá külön kaprot, de a friss kapor mindenképpen jót tesz neki.

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 200 g túró
  • 100 g mascarpone
  • 50 g kecskesajt
  • 1 kisebb cukkini
  • 2 ek apróra vágott fermentált cukkini vagy koviubi vagy csemegeubi + 2 ek leve
  • fél csokor kapor
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, bors

A cukkinit apró darabokra vágtam, és egy kis olajon pár perc alatt barnára pirítottam. Nem sóztam meg, mert attól jobban levet ereszt. Összekevertem a túrót, mascaponét és kecskesajtot, hozzáadtam a szintén apróra darabolt fermentált cukkinit és 2 evőkanálnyit a cukkini levéből, hogy fellazítsa a krémet. Mehet bele eztán a sült cukkini (óvatosan, hogy ne törjön teljesen össze), a kapor és a petrezselyem, no meg ízlés szerint a só-bors. Szereztem be hozzá szénhidrátcsökkentett, gluténmentes Tibidabo bagelt, megkentem a krémmel, és hajtogattam rá néhány csík leheletvékony füstölt lazacot, a végén még lucernacsírával is megtornyoztam. Persze zöldséghasábok mellé, mártogatósnak, vagy sült édesburgonyára-zellerre kenve is kiváló!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Follow by Email
Facebook623
Instagram2k