Currys répakrém

Amilyen egyszerű, olyan finom! Szénhidrátszegény, fűszeres jóság köretként vagy mártogatósnak.

Babakelengye bulit szerveztünk kedves barátnénknak, tele olyan finomsággal, amik egészségesek és szénhidrátszegények, ő ugyanis a 160 grammos diétát tartja terhesség alatt. A répa CH-tartalma 7g/100g, úgyhogy nagy mennyiségben keto diéta-barát, de a 160 grammosba kacagva belefér. Abban meg biztos voltam, hogy curryvel megturbózva sikert fog aratni a társaságban 🙂 (Meg hát tegye fel a kezét az, aki meglepődött azon, hogy egy currys étel került fel a blogra) A krémet Babramegy receptjéből kiindulva készítettem, bár némileg átvariálva és improvizálva, mert mint kiderült, továbbra is rossz a memóriám azt illetőleg, hogy milyen alapanyagaink és fűszereink vannak otthon. Korábbról pedig megtalálod egy másik répakrémes receptemet, amit télies hangulatban brokkolival és tökmagolajjal turbóztam fel.

És most jöjjön a recept, ami olyan egyszerű, hogy sikerült két nem túl összetett mondatban leírni:

4 répát félbevágva, sütőpapírra téve és libazsírral bekenve 220 fokos sütőben 20-25 percig sütöttem (amíg meg nem pirultak).

Majd a turmixgépben 2 ek mascarponéval, 3 ek jó minőségű extra szűz olivaolajjal, 1 ek curry pasztával, és némi sóval-borssal összeturmixoltam. Lehet tunkolni zöldséghasábbal, szénhidrátszegény kenyérre kenni, hús mellé köretnek, vagy magában kanalazni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.