Pekándiós-baconös saláta

Amennyire hülyén néz ki a “baconös” leírva, annyira finom a szóban forgó saláta, persze milyen is lenne, ha egyszer baconzsírban megpörkölt pekán van benne?

(Pedig még meg is néztem az MTA helyesírás-tanácsadó oldalán, hogy kell írni, és hát tényleg így a helyes:)

No de térjünk a fontosabb dolgokra, mert a helyesírástól még senki nem lakott jól! Kivétel a hivatásos korrektorok.

Szóval ez a saláta Ádám improvizációja volt, miután én vasárnap este éhes-szomorúan szenvedtem, hogy mit is együnk, ami beleillik a ketogén diétába. Ádám pedig fogta magát, és bacont pirított, annak a zsírjában megfuttatott némi apróra vágott szárzellert, egy zöldhagymát, egy fél kaliforniai paprikát, egy fél marék pekándiót, locsolt rá egy kis osztrigaszószt, majd rádobott két nagy marék bébispenótot, és azt is megfonnyasztotta.  A végén még kockáztunk bele kb 8-10 deka sajtot, hogy az is szépen ráolvadjon. Két főre pont tökéletes vacsora volt ❤

A számai pedig 1 adagra számolva Myfitnesspalon:

Kalória: 380

Zsír: 33 g

Szénhidrát: 11 g (Ezt úgy tudod csökkenteni, ha kevesebb pekánt teszel bele)

Ebből cukor: 5 g

Fehérje: 16 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Follow by Email
Facebook623
Instagram2k