A Nagy Lepényke Kísérlet 1.

Isten látja lelkemet, egyáltalán nem hiányzik a kenyér. Viszont a zsírtól fényes aurájú Márton-napi libamájhoz ki kellett találnom valami alkalmas hordozófelületet.

Ekkor jött a lowcarb és keto blogok sztárja, a cloud bread, azaz felhőkenyér! A diétázók kedvence, szuper kenyér- és hamburgerbuci-helyettesítő, alig van benne szénhidrát – hát ide vele! mondtam. A receptekhez tartozó képek is elég gusztán néztek ki, például:

Szóval úgy voltam vele, hogy mindenképpen ki kell próbálnom, és mikor máskor, ha nem a Márton-napi libamájhoz, hogy ne két pofára toljam magamba a foszlós kalácsot?

Így hát több receptet átlagolva és a hűtő tartalmához igazodva összekevertem 3 tojás sárgáját 3 evőkanál túróval és egy evőkanál kajmakkal (ami az új kedvenc tejtermékem ❤ ), fél teáskanál sütőporral, sóval és legvégül a tojások kemény habbá vert fehérjével.

Aztán jön az a rész, amikor a masszából feszes kis halmokat helyezel a sütőpapírra, hogy 180 fokon 20 perc alatt kisüsd. Na nekem a feszes kis halmok szétfolyós kis IZÉK lettek:

Dühből kisütöttem őket, a végeredmény pedig semmiképp nem hasonlít pufi kis lepénykékhez, annál inkább valamiféle sajtostallér-Frankensteinhez. Viszont tökjó ropogós állagú volt, úgyhogy ha nem sikerül a későbbiekben a termékfejlesztésem, én ezzel is meg tudok békélni. De azért még lesznek próbálkozások.

Itt látható a kis Frankenfelhő, amint nemsokára épp betölti küldetését zsíros libamájszeletek és leheletvékony lilahagyma-karikák hordozójaként. Lehet ennél nemesebb véget kitalálni??

Szénhidrátszegény: pipa

Gyorsan elkészíthető: pipa

Finom: pipa

Ropogós: pipa (még ha nem is annak tervezted)

Összeesküvést látsz a gasztroblogok és pinterest oldalak csodálatos nyálcsorgatós cloud bread képei mögött: pipa

A libamájnál semmi kísérletezés nem volt, nem őrültünk meg: lassú tűzön, zsírban boldogan úszkált, amíg krémesre nem sült, félúton fordítottunk rajta egyet.

Apropó, nagyon fontos elkészítési tipp a májhoz: ha nyáron (még tésztaevő korszakodban) pizzatésztát fagyasztasz le, akkor ne máj formájúra formázd, hogy aztán félév múlva azt hidd, hogy valami csoda/rokoni beavatkozás folytán máj került a mélyhűtődbe, és aköré szervezd a Márton-napi menüsort, hogy aztán amikor kiolvadt, akkor lélekszakadva vásárold meg a piacon az utolsó megmaradt májakat, ünnepi módon felárazva. Nincsmit.

Cloud bread / lepényke számai, ha ebből a mennyiségből 8 lepénykét halmozol:

Kalória: 65

Zsír: 4,8 g

Szénhidrát: 0,8 g (JEEEEEE!)

Fehérje: 4,7 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Follow by Email
Facebook623
Instagram2k