Ropogós sajtos cukkinicsíkok

Könnyű nyári vacsora vagy épp egészséges nassolnivaló chips helyett: zsenge cukkini fűszeres sajtbundában, mártogatóssal.

Utoljára kamaszkoromban paníroztam, és azóta is nagy traumaként él bennem 😀 Erre meg egyszer csak azon kaptam magam tegnap este, hogy egymás után vonom be a cukkini hasábokat tojással. Hogyan jutottam idáig??

A cukkini elég nyerő egy zöldség, ezerféleképpen felhasználható. Hogy krumplipótlékként is nagyon ügyesen működik, arra mi sem jobb bizonyíték, minthogy például tócsnit avagy lepcsánkát is lehet belőle készíteni, mint ennél a sajttal töltött tócsni receptnél, de már brownie-t is csináltam belőle. Most valami könnyű vacsira vágytam, amit csak úgy elcsipegetünk a nap végén, miközben megvitatjuk a világ dolgait, és végigkövetjük a szomszédok életét az erkélyről. (Igen, tudom, kisnyugdíjasok lettünk :D) Meg az igazat megvallva, valami junk food-szerűséget is ettem volna, csak egészségesebb formában. Azt hiszem, ezzel a cukkiniropogóssal sikerült ezt az ácsingózásomat szénhidrátszegény módon kicseleznem, ezúton is gratulálok magamnak! A recept pedig nagyon egyszerű és gyors, rövidebb időbe telt elkészíteni, mint kitalálni, hogy mi is legyen a vacsora.

Hozzávalók:

  • két kis vagy egy nagyobb cukkini
  • 1 tojás
  • 10 dkg reszelt sajt (például parmezán vagy gouda)
  • 2 ek kókuszliszt
  • 2 tk fokhagymapor

A sütőt előmelegítem 200 fokra. A cukkinit hasábokra vágom. Megforgatom a felvert tojásban, majd a reszelt sajt, kókuszliszt, fokhagymapor, só és bors keverékében. Sütőpapírra helyezem, 20-25 percig sütöm, félidőben megforgatom. (Semmilyen olajat nem használok, se alá, se rápermetezve.) Mártogatósnak fokhagymás-sós tejfölt és szénhidrátszegény ketchuppal vagy BBQ szósszal elkevert majonézt készítek hozzá.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.