Currys-sajtos répatócsni egyszerűen

Ha húsmentes feltétet szeretnél, vagy a klasszikus krumplitócsni helyett készítenél valami szénhidrátszegény verziót, esetleg csak egy finom nassolnivalóra vágysz, akkor próbáld ki ezt az egyszerű receptet!

Én a zöldségtócsnik nagy rajongója vagyok, ha régebbóta követed a blogot, akkor ez nem meglepő kijelentés a számodra 😀 Kedvencem például a cukkinitócsni, amit sajttal töltve is készítettem már, de a vicces színű lilakáposzta fasírt is bejött. A múlt heti nagy zöldségbespájzolásban beszereztem egy csomó répát, amiból répás sütit terveztem készíteni, de a répák gyorsabban szomorodásnak indultak, minthogy kitaláltam volna rá a receptet, úgyhogy gyorsan összedobtam belőlük ezt a tócsnit. Így hogy csak répa van benne, kicsit édeskésebb, de bátran dúsíthatod reszelt cukkinivel, karfiollal, édesburgonyával és társaikkal. Csodásan megy feltétnek főzelék, rizs vagy saláta mellé, de mi például ebédre magában majszolgattuk el, egy kis majonézzel megkenve.

Hozzávalók (kb 14 kis tócsnihoz):

  • 5 közepes méretű répa
  • 2 tojás
  • 2 tk currypor
  • 5 dkg sajt lereszelve
  • 2-3 ek alternatív liszt (én most szezámlisztet használtam)
  • só, bors

A sütőt előmelegítettem 180 fokra. A répákat aprítóval ledaráltam (de persze le is reszelheted). Összekevertem 2 tojással, a reszelt sajttal, a curryporral, sóval-borssal, majd annyi szezámliszttel, hogy jól összeálljon a massza. Sütőpapírral bélelt tepsire 1 evőkanálnyi halmokat raktam, és kis korongokká formáztam őket. Kb 30 percig sütöttem, amíg meg nem pirult a teteje. (Mondtam már, hogy imádom a karamellizálódott répát?) Persze ahogy a belevaló zöldségeket, a fűszerezést is bátran variálhatod ízlés szerint, mehet bele chili pehely is, ha bírod az erőset. Így sütőben sütve pedig kalóriaszegényebb is, mintha olajban sütnéd, de persze úgy is ki lehet sütni.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Follow by Email
Facebook623
Instagram2k