Zellerkrémes kacsamell

Mert a krumplipürét is lehet helyettesíteni, de még hogy! Egy kis diétás fine dining otthon, szénhidrátszegényen.

Amikor a pasid egy ilyen fogással vár otthon, akkor tudod, hogy ez bizony TRUE LOVE. Ez tipikusan egy olyan fogás, ami ellen általában annak sincs kifogása, aki amúgy nem diétázik. Vagy legalábbis nem hallod a kifogásait a boldog nyammogásától 🙂 A zellerpüré mint köret pedig mostanság máskülönben is trendi éttermi köretnek számít, úgyhogy hajrá otthoni fine dining és gasztróskodás! Ádám receptje következik:

Hozzávalók:

  • 2 kacsamell
  • provance-i fűszersó (1 rész rozmaring, oregánó, borsikafű, kakukkfű, 4 rész só)
  • 30 dkg zeller
  • vaj
  • olívaolaj
  • tej
  • bors
  • szerecsendió
A kacsamellek bőrét, zsírját beirdaltam rácsosan, a húst meg nem sértve, bedörzsöltem a fűszersóval, hideg serpenyőbe bőrös felére fektettem. Takaréklángon elkezdtem kiolvasztani a zsírt, amiben megpirítottam az egyik oldalát, majd a másikat is, roséra.  (Aki rosén szereti, itt meg is állhat.) Kivettem a serpenyőből , felszeltem, a serpenyőben 5 dkg vajat felolvasztottam, majd nagy lángon visszaraktam a szeleteket, mindkét oldalát a lehető leggyorsabban megpirítottam, közben borsoztam.
A zellereket kis kockákra vágtam, sok vajat és kevés olívaolajat felforrósítottam lábosban, beleraktam a zellerkockákat, átforgattam, sóztam, majd lefedve pirítottam takaréklángon. Még mielőtt pirulni kezdene, felöntöttem annyi tejjel, hogy épp ellepje, és tovább főztem tejben, letakarva, kis lángon, amíg meg nem puhult. Ekkor mixerbe raktam, csipetnyi szerecsendiót reszeltem rá, és szétpürésítettem.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.