Túrós zöldségpuffancs baconbe göngyölt spárgával

Egyszerű, könnyen elkészíthető, szénhidrátszegény lakomák rovatunkból!

Rájöttem, hogy melyik kajaelnevezés irritál nagyon: a “Lusta asszony <bármije>”. Kikérem magamnak, az összes lustának titulált lány, asszony és egyáltalán bármilyen konyhába tévedő személy nevében! Ha egy kaja maceramentes, az nem lustaság, hanem erőforrás-optimalizálás 😀 Én is imádok sokat pepecselni a konyhában, ha van időm, de sokszor pl nincs. (És úgy, hogy közben nincs gyerekem, kutyám, másodállásom, esti sulim, stb. Akik mindezt tudják balanszírozni, azok előtt tényleg le a kalappal!!)

Szóval ilyenkor jönnek jól a maceramentes kaják. Két fogás minimális mosatlangyártással és összvissz 20 perc előkészülettel? Ez a kedvenc hétköznap esti műfajom 😀 Sütéssel együtt is megvan 50 perc alatt, és közben tartalmaz fehérjét, zsírt, rostot, és mindemellett szénhidrátszegény. Ja és finom is, mert abból nem engedek 😀

Hozzávalók kb 10-12 puffancshoz:

  • 85 g répa
  • 50 g szárzeller (de bármelyik helyett lehet bármilyen más tetszőleges zöldség, ami nem túl lédús)
  • 50 g zabpehely
  • 60 g túró
  • 30 g sajt
  • 1 tojás
  • só, bors

Hozzávalók 10 baconös spárgához:

  • 10 spárga
  • 10 csík bacon

A sütőt előmelegítettem 200 fokra. A spárgákat megmostam, lecsepegtettem, a fás szárrészüket levágtam. A sajtot lereszeltem. A répát, a szárzellert és a zabpelyhet az aprítóban ledaráltam (de le is reszelheted a zöldségeket). Összekevertem a többi hozzávalóval, kis labdacsokat formáztam belőlük, és sütőpapírral fedett tepsire helyeztem. A spárgákat baconbe tekertem, és a labdacsok mellé helyeztem a tepsire (szóval még sütésben is két legyet ütöttem egy csapásra!).

Kb 25 percig sütöttem, amíg meg nem pirultak, majd vegyes salival tálaltam. Mivel a baconból azért sül ki zsír, ezért a salira már nem is tettem külön öntetet. Ha nagyon szigorúan számolod a szénhidrátokat, akkor a répát helyettesítheted más zöldséggel, illetve a zabpelyhet is alternatív liszttel.

Így most egy puffancs makrói a következők (ha 10 puffancsot készítesz ebből a mennyiségből):

  • 50 kcal
  • 2,2 g zsír
  • 4,2 g szénhidrát
  • 3,3 g fehérje

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Follow by Email
Facebook623
Instagram2k