Pulled pork pofonegyszerűen

A street foodos helyek egyik állócsillaga a pulled porkos szenya. Most mutatjuk, milyen egyszerűen elkészítheted otthon is a tépett husit!

Te is imádod a pulled porkot? És neked sincs otthon BBQ szetted, vagy időd egy fél napos faszenen sütögetős szertartáshoz? Akkor ez a verzió neked szól 😀 Ráadásul a legtöbb helyen ugye szendvics formájában kapható – ha viszont magadnak készíted, akkor olyan szénhidrátszegény körettel eszed, amilyennel csak akarod. Azt hozzá kell tenni, hogy a pácban van barna cukor / méz hozzávalóként, szóval ez a recept ebben a formában tartalmaz szénhidrátot, még ha nem is túl sokat.

Hozzávalók uszkve 15 főre (házibulira készült, úgyhogy még magunkhoz képest is nagy adaggal készítettünk):

  • 3 kg sertéslapocka
  • 1 cup barna cukor vagy méz
  • 1/2 cup füstölt pirospaprika
  • 1 ek római kömény
  • 1 tk őrölt koriandermag
  • 1 tk fahéj
  • 1 tk őrölt mustármag
  • 3 dl sör

A husin és a sörön kívül mindent összekeverünk, és egyenletesen, teljesen befedjük vele a húst, hogy mindenhol alaposan borítsa. Tepsibe 1 ek olajat rakunk, beletesszük a húst, a tepsit felöntjük sörrel, és betakarjuk alufóliával. 110 fokon 9 órán át sütjük. Csak annyit mondok, csodás érzés a már megsült hús illatára kitámolyogni reggel a konyhába! Ha kész, villával széttépkedjük. Ez a kedvenc gasztroporn fázisom az egész műveletsorban 😀 És ha még inkább ízorgiát szeretnél, akkor készíts hozzá házi BBQ szószt:

Hozzávalók a házi BBQ szószhoz:

  • 1 cup barna cukor vagy méz
  • 1 cup szénhidrátszegény ketchup
  • 1 ek füstölt pirospaprika
  • 2 tk őrölt feketebors
  • 1/3 cup almaecet
  • 2 tk csípős chipotle szósz
  • 1 tk worchestershire szósz
  • 5 dkg vaj
  • 1/2 citrom leve
  • 1/2 cup víz

A hozzávalókat összekeverjük, majd lassú tűzön 25-30 percen keresztül rotyogtatjuk, hogy besűrűsödjön.

És ha nem akarod tésztával enni, egyszerűen csak kipakolod a tányérra a tortilla hozzávalóit egy nagy marék vegyes saláta kíséretében 🙂 Ugyanolyan laktató lesz, mint tortillával vagy szendvicsbucival! A képen amúgy a legújabb fermentálási kísérletem, az egy hónapig fermentált lilahagyma látható.

Így néz ki a tortillatál in situ, sötétben fotózva, házibuliban, DIY Halloween-jelmezes statisztával:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.