Mogyorós-currys csirke

Ízkavalkád, ázsiai beütéssel – ráadásul elkészíteni sem ördöngősség!

Az a mágia, hogy ehhez a csirkén kívül mindenünk volt otthon, ezt teszi, ha az ember rá van cuppanva az ázsiai konyhára. Meg amúgy is, egy kis szójaszósszal bármit fel lehet dobni!

Hozzávalók:

  • 5 db bőrös csirke felsőcomb
  • 1 ek olivaolaj
  • 1 ek pörkölt szezámolaj
  • 1 púpozott tk. kínai ötfűszer keverék
  • 1 kb. 4×4 cm-es darab gyömbér julienne-re vágva
  • 1 db kisebb hegyes erős zöldpaprika julienne-re vágva
  • 1 marék hántolt egész törökmogyoró
  • 3 kisebb fej vöröshagyma apróra kockázva
  • 6 gerezd fokhagyma vékonyra szelve
  • 1 ek osztrigaszósz
  • 2 ek szójaszósz
  • 1 ek kínai rizsbor (shaoxing wine)
  • 2 ek vörös currypaszta
  • 1 kis kókusztejkonzerv
  • 1 dl víz
Elkészítés:
Wokban nagy láng felett a két olajat összeöntjük, és a csirkecombok mindkét oldalát a lehető leggyorsabban ropogósra sütjük, majd kivesszük és félretesszük őket. Az olajba dobjuk az ötfűszer keveréket, a gyömbért, erőspaprikát, a mogyorót, a hagymát, és folymatos mozgatás mellett pirítjuk őket, kb. 1 perccel később utána dobjuk a fokhagymát is. Újabb egy perc elteltével hozzáadjuk az osztrigaszószt, a szójaszószt, a rizsbort, a currypasztát, és elkeverve, folymatos mozgatás melett újabb 2 percig pirítjuk a szószt. Majd hozzáadjuk a kókusztejet és a vizet, elkeverjük ezeket is a szószba, majd visszahelyezzük a csirkecombokat, közepesre vesszük a lángot, és lefedjük a wokot. 25 percig főzzük így a csirkét a szószban, aminek folymatosan rotyognia kell. Ha kell, közben egyszer megforgatjuk a combokat. Főtt rizzsel tálaltuk, de pirított brokkolirózsákkal is isteni!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Follow by Email
Facebook623
Instagram2k