Mangós-kókusztejes csirkecurry zöldborsófasírttal

Egy kis India az egzotikus ízek kedvelőinek – persze ez is szénhidrátszegényen!

Ádám már megint csuda finomat alkotott a sarki kisbolt vasárnap délután elérhető készletéből és a kamránkban lapuló alapanyagokból, és 2 óra leforgása alatt egy ilyen klassz fogást dobott össze. A végeredmény egy fűszeres, ízekben gazdag, de szénhidrátban szegény fogás.

A csirkecurry hozzávalói 4 főre:

  • 8 db csirke felsőcomb
  • Olívaolaj
  • Pörkölt szezámolaj
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 db erős zöldpaprika
  • 2 ek vörös currypaszta
  • 1 ek osztrigaszósz
  • 1 ek szójaszósz
  • 1 db közepes sárgarépa
  • 1/2 érett mangó
  • 2 kis kókusztejkonzerv
  • bors
A zöldborsófasírthoz:
  • 50 dkg zöldborsó
  • 1 tojás
  • 1 ek zabpehely
  • 1 ek tökmagliszt
  • 1 ek szezámliszt
  • 1 ek aprított petrezselyem
  • 1 tk olívaolaj (a masszába)
  • olívaolaj (sütéshez)
  • pörkölt szezámolaj (sütéshez)
  • bors
A csirke felsőcombokat tisztítás után felrakjuk egy wokban olívaolaj-pörkölt szezámolaj keverékében. Minden oldalon ropogósra pirítjuk nagy lángon, közben sózzuk-borsozzuk, majd kiszedjük, félrerakjuk.
Ebbe az olajba rakjuk bele az apróra vágott hagymát, és üvegesre dinszteljük. Ezután hozzáadjuk a currypasztát, az osztrigaszószt, a szójaszószt, a felkarikázott erőspaprikát, a felkarikázott répát, a felkockázott mangót, és nagy lángon folyamatosan mozgatva átpirítjuk. Amikor már kellően megpirult minden, akkor visszarakjuk a csirkecombokat, kis lángra állítjuk a tűzhelyet, beleöntjük a két kis konzervnyi kókusztejet. Ezután fedő alatt összerottyantjuk az egészet kb. 25 perc alatt – ha a szósz nem lepi el a csirkét, akkor egyszer forgatjuk is őket. A végén nagy lángon kicsit redukáljuk a szószt, folyamatosan rázogatva a wokot, hogy sűrű legyen.
A borsót 4-5 percig főzzük, leszűrjük, majd tesszük aprítóba a tojással és a petrezselyemmel, illetve a sóval-borssal, valamint az olajjal, és durvára aprítjuk (az a jó, ha nem lesz teljesen krémállagú, darabos marad egy kicsit a borsó). Ezután egy keverőtálban hozzáadjuk a zabpelyhet és a liszteket, összekeverjük, és pinponglabda nagyságú golyókat formázunk belőle (vizes kézzel, mert könnyen ragad). Ezután szintén olíva és pörkölt szezámolaj keverékben legfeljebb közepes lángon megsütjük, a golyókat a serpenyőben spatulával, szedőlapáttal max. 8-10 mm vastagra nyomjuk, és mindkét oldalukat barnára pirítjuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Follow by Email
Facebook623
Instagram2k