Marharagu koreai stílusban

Már csattogtathatod is az evőpálcikáidat! Fűszeres-zöldséges, illatos ragu, keleti irányba kalandozva.

Ha úgy nézem, egzotikus ízvilágok, ha emígy nézem, akkor egy nagyon gyors és egyszerű hétköznapi vacsora. Igazából nekünk mindenkünk megvolt hozzá a darált marhahúson kívül, úgyhogy még csak nagy beruházást sem igényelt a recept.

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 800 g darált marhahús
  • 8 ek szójaszósz
  • 4 ek szezámolaj
  • 1 ek osztrigaszósz
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek frissen reszelt gyömbér
  • 2 tk chilipor
  • 3 ek édesítő (én steviát használtam)
  • 3 közepes répa
  • 2 közepes cukkini
  • 4 újhagyma (ebből 1 a tálaláshoz)

A répát krumplihámozóval vékony csíkokra vágtam, az újhagymát, a fokhagymát és a cukkinit feldaraboltam. Egy külön kistálkában összekevertem a szója- és osztrigaszószt, szezámolajat, chiliport, édesítőt és gyömbért. Wokban egy kis olajon, nagy lángon megpirítottam a marhahúst, amíg mindenhol ki nem fehéredett. Majd hozzáadtam a zöldségeket, és pár percig tovább pirítottam, amíg a zöldségek meg nem puhultak. Ekkor hozzáadtam a szójaszószos keveréket, és még ezzel is 2-3 percig főztem. Csak óvatosan sóztam-borsoztam, mert a szójaszósz eléggé sós önmagában is. Házi kimchivel és főtt rizzsel tálaltam, meghintve apróra vágott újhagymával.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Follow by Email
Facebook623
Instagram2k