Garnélás karfiolcurry

Mert már olyan régen volt currys étel az oldalon! Szénhidrátszegény egytálétel, indiai fűszerezéssel.

Mostanában kicsit gyakrabban megbicsaklott a diéta, kevesebbszer is volt időm főzni, úgyhogy most elhatároztam, hogy megint fókuszáltabban kell menedzselnem az ebédkérdést mint olyat. Ehhez pedig a keto diéta sztárjához, a karfiolhoz nyúltam, ami mindig jó választás, ha valami szénhidrátszegény zöldség alapanyagot keresel, ami ráadásul elég semleges ízű ahhoz, hogy ezerféleképpen felhasználd. És persze jött hozzá a curry, ami lassan már a pórusaimból is kipárolog, szorri, környezetem! Két másik kedvencem, a garnéla és az olvadt sajt sem hiányozhat a receptből – és lassan már föl is soroltam az összes hozzávalót 😀 A recept nagyon egyszerű, egy óra alatt megvoltam mosogatással együtt, ami nálam nagy szó! A makadámdiót csak miértne alapon dobtam hozzá, hogy egy kicsit krémesebbé, tartalmasabbá tegye a szószt.

A recept:

  • 500 g mélyhűtött garnéla
  • 1 fej karfiol
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 1 dl 20%-os tejszín
  • 2 ek vaj
  • 1 ek kókuszzsír / olivaolaj
  • pár szem makadámdió
  • 1 tk sárga curry paszta
  • pár szem koriandermag, római kömény, mustármag, bors, 1 szem szegfűszeg
  • 5 dkg kemény sajt, például parmezán

A fűszermagvakat és a makadámdiókat összetörtem mozsárban, a karfiolt rózsáira szedtem, és pár percig lobogó vízben főztem, majd leszűrtem. A felaprított hagymát megpirítottam vaj és kókuszzsír keverékében, majd hozzáöntöttem az összetört fűszereket és a curry pasztát, egy percig együtt pirítottam őket. Eztán a garnélát is hozzáadtam, még 5 percig pirítottam, majd a karfiol is belekerült a wokba, és azzal együtt is pirítottam pár percet. Majd felöntöttem a tejszínnel, úgy is forraltam rajta egyet, a végén hozzákevertem a reszelt sajtot.

A fenti mennyiség 3 adagot ad ki, egy adag számai pediglen:

Kalória: 323

Zsír: 20 g

Szénhidrát: 9 g

Fehérje: 26 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.