Sült szilvás-sütőtökös keksz

Egy igazi őszi ízvilágú süti, legális hangulatjavító borongósabb napokra!

Lesütöttem egy nagy sütőtököt és egy tepsi szilvát, úgyhogy az elmúlt pár napban csupa sütőtökös és/vagy szilvás kaja került az asztalra. A maradékot pedig ehhez a kekszhez használtam fel, nagyon klassz, nem túl édes, könnyed-savanykás íze lett. A többi receptet nem tettem fel ide a blogba, de megtaláljátok az Instagram oldalamon! Ott írtam már arról is, hogy kicsit most felfüggesztettem a szénhidrátszegény életmódot (persze azért nem Sacher-tortával fojtom le a tésztát, de nem is tartóztatom meg magam teljesen). Úgyhogy most ebbe a receptbe is került bele méz és liszt.

Hozzávalók kb 25-30 kekszhez:

  • 140 g liszt
  • 1/2 zacskó sütőpor
  • 100 g felolvasztott vaj
  • 210 g (1 cup) sütőtök- és szilvapüré
  • 1 bögre nagy szemű zabpehely
  • 2 tojás
  • 2 ek méz
  • 2 ek stevia
  • 1 csipet só
  • 1 tk fahéj
  • 1 tk vaníliaesszencia

A sütőt előmelegítettem 180 fokra. A sült tököt és szilvát leturmixoltam, hogy egy homogén pépet kapjak. A száraz hozzávalókat összekevertem egy tálban. A két tojást habosra kevertem, majd hozzáadtam a sütőtökös pürét, a felolvasztott vajat és a mézet (a vajnál vigyázni kell, hogy ne legyen túl forró, mert akkor összeugrik tőle a tojás). Apránként hozzáadagoltam a száraz hozzávalókat a másik tálból. Sütőpapírral kibélelt tepsibe egy evőkanálnyi kupacokat raktam, és ellapítottam őket. Addig sütöttem, amíg meg nem pirult a szélük (kb 13-15 perc). Nem érdemes túlsütni, mert akkor nagyon száraz lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Follow by Email
Facebook623
Instagram2k