Epres tiramisu

Kedvenc nyalánkságunk, szénhidrátszegény verzióban és eperrel megbolondítva!

A tiramisu masszív egy desszert, nem kell belőle sok, hogy eltelítsen. Viszont ami jó hír, hogy könnyen adaptálható szénhidrátszegénnyé! Így pár kiskanál is elveri az édesség utáni vágyadat, és nem is dobod meg vele nagyon a vércukrodat. Mivel most élvezkedünk az eperszezonban, ezért felturbóztam egy kis eperrel is, de szezonon kívül anélkül is ugyanúgy elkészíthető, csak akkor eper helyett két réteg piskótát kell tenni a krémrétegek közé. Tésztát tudsz hozzá készíteni házilag is (nálam erre például itt találsz receptet), de én most a kényelmes utat választottam, vettem hozzá egy fincsi szénhidrátcsökkentett és gluténmentes brióst. Arról, hogy mennyire tömény édesség, jól árulkodik, hogy a kép kedvéért, mivel nem volt kisebb csinos üveg ibrikem, a két adagot egy átlagos méretű fagylaltkehelybe tálaltam, de ez bőven elég volt mindkettőnknek 🙂

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 125 g mascarpone
  • 1 tojás sárgája
  • 100 ml tejszín
  • 1 ek stevia
  • 2 tk facsart citromlé
  • 12-14 db friss eper
  • 0,5 dl főtt kávé
  • szénhidrátszegény buci vagy piskóta (én egy fél Tibidabo-féle gluténmentes brióst használtam hozzá)
  • 1 tk cukorszegény kakaópor szóráshoz

Először kikevertem a krémet: homogénre kevertem a mascarponét, a steviát, a tojássárgáját és a citrom levét. Kemény habbá vertem fel a tejszínt, majd óvatosan hozzákevertem a masszához. A brióst kis kockákra vágtam, 2-3 mp-re a kávéba áztattam, majd kiszedtem. Az epreket megtisztítottam, félbevágtam. Egy tálka aljára elsimítottam a krém harmadát, rétegeztem a briósdarabokkal, a félbevágott eprekkel, majd a maradék krémmel beborítottam. A tetejét meghintettem kakaóporral, és eperrel díszítettem. Fogyasztás előtt legalább 3 órát a hűtőben tároltam.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Follow by Email
Facebook623
Instagram2k