Epres-pisztáciás túrókrém

Jöjjön egy kis tavaszváró nyalánkság! Mert az eper-túró kombináció örök.

Pont annyi időm volt ma sütésfőzésre, amennyit ez a recept igényelt, azaz 5 perc 😀 Viszont így legalább nem kellett a hűtő mélyén elpihenő maradék túrónak és tejfölnek szembenéznie a megromlással. Szóval ez egy klasszik mindentbele pohárkrém lett, a desszertek gulyáslevese. A szénhidráttartalma egy kicsit magasabb, úgyhogy strict ketóban csak óvatosban fér bele, de lazább lowcarb diétába kacagva.

Hozzávalók 1 adagra:

  • 100 ml 20%-os tejföl
  • 1 tk eritrit
  • 5 db makadámdió
  • 4 db eper
  • 10 dkg félzsíros túró
  • pár szem sótlan hántolt pisztácia

A túró és pisztácia kivételével a hozzávalókat leturmixoltam, majd összekevertem a túróval, és megszórtam a mozsárban durvára őrölt pisztáciával. Kissé tartalmas lett 😀 Egy adag 344 kcal, 17 g CH (ebből 5 az eritrit, ami gyorsan kiürül), 20 g fehérje és 27 g zsír. Ti milyen gyakran vagytok maradékmentésekből fakadó kajaimprovizációkban?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.