Csokis túrócsók

Mindannyiunk kedvence, a túró rudi, szénhidrátszegény formában.

Mert a csoki és a túró találkozásából csakis csuda dolgok születhetnek! Textúrára kicsit a négercsókra is hajaz, amire magyarul sajnos még nem terjedt el pc-bb verzió, mint mondjuk Németországban a Schokokuss (=csokicsók) – csak nincs az alján az a vékony piskótaréteg. (Azokról a változatokról ne is beszéljünk, ahol a piskóta és a hab közé még egy leheletvékony marcipánréteget is tesznek). Szóval szénhidrátszegény és könnyű, hűvös finomság következik, amihez kevés hozzávaló kell, és tökegyszerű elkészíteni!

Hozzávalók 10 db csokis túrócsókhoz:
  • 25 dkg félzsíros túró
  • 3-4 evőkanál stevia vagy eritrit (ízlés szerint)
  • 3 lap zselatin
  • fél bio kezeletlen citrom héja (opcionális)
  • 1 mokkáskanál vaníliakivonat
A bevonathoz:
  • 90 g minél magasabb kakaótartalmú, cukormentes étcsokoládé
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál stevia vagy eritrit
A túrót összetörtem villával, és elkevertem a citrom héjával, a vaníliakivonattal, és fokozatosan adagoltam hozzá az édesítőt. A 3 lap zselatint beáztattam 5 percre hideg vízbe annyi vízbe, hogy ellepje, majd kiszedtem, és a legalacsonyabb lángon melegítettem további víz hozzáadása nélkül. Amikor teljesen felolvadt folyékonnyá, hozzáadtam két evőkanálnyit a túrókrémből, elkevertem, majd hozzáadtam a túrókrém maradék részéhez. Jól elkevertem, 10 golyót formáztam belőle, alufóliával letakart tányérra helyeztem őket, és betettem a hűtőbe hűlni legalább fél órára. Majd vízgőz fölött egy kis edényben megolvasztottam a bevonat hozzávalóit, egyenként megforgattam benne a golyókat, visszatettem az alufóliás tányérra, és ismét beraktam a hűtőbe, hogy a bevonat megdermedjen a túrólabdacsokon. A végeredmény: egy könnyű, szinte már négercsók-szerűen habos, mégis szénhidrátszegény finomság <3 Írd meg, ha te is elkészítetted!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Follow by Email
Facebook605
Instagram2k